Support/utbildning

Utbildning

Välkommen på Saiautbildning

Utbildningen genomförs med den senaste, officiella, versionen av programmeringsverktyget PG5.
Vi håller både grundkurser och fortsättningskurser.

Utbildningen sker normalt på något av våra kontor i Stockholm (Sollentuna), Göteborg (Askim) och Trelleborg.
Kostnaden per person är 3500kr/dag.
Om flera personer från samma företag (en och samma faktura) deltar erhålls rabatt fr.o.m. person nummer två som då betalar 1000kr/dag/person.

Maximalt antal deltagare är sex stycken. Det finns ingen nedre gräns för antal deltagare.

Vid utbildning på annan ort gäller annan prissättning och andra villkor.

Alla deltagare tar med egen dator.
Se till att ni är administratör på datorn och har behörighet att installera program,
byta IP-adress etc.

Grundkurs
Standardkursen, PG5, är tre dagar.
Kursinnehåll:

• Installation och inställningar.
  • Övergripande genomgång av Saias PLC:er.
  • Hur fungerar en PLC från Saia? Programuppbyggnad etc.
  • Programmering i grafisk editor, Fupla.
  • Programmeringav webbapplikation, i WebEditor8.
  • Programmering av kommunikation, S-Bus.
  • Namngivning och adressering av variabler.
  • Programbackup och återlagring.
  • Vad gör man vid programförändring av en befintlig anläggning?

Påbyggnadskurser
För dem som gått grundkursen finns även ett antal fortsättningskurser där man kan fördjupa din kunskap inom Saia och PG5-programmering.
Fortsättningskurserna tar en dag och vi håller dem på våra kontor i Stockholm, Göteborg och Trelleborg.
Exempel på dessa kurser är:

• Kommunikation (Modbus, M-Bus, S-Bus)
  • BACnet
  • WebEditor 8
  • PG5 2.3 (Nyheter)
  • Templates (i Fupla och Webb)

Vi har inga fasta datum för dessa kurser utan de genomförs på förfrågan.

Självklart kan man ge önskemål om kursinnehåll för t.ex. specifik funktion, slutanvändare, driftpersonal, kommunikation, äldre PG5-version etc.
Vi lämnar gärna förslag på skräddarsydda utbildningar.

Kontaktpersoner:
Göteborg, Joakim Bergholtz, 08-594 118 47, joakim.bergholtz@mwa.se
Trelleborg, Magnus Brynhagen, 08-594 118 49, magnus.brynhagen@mwa.se
Stockholm & övriga orter, Lars Halvarsson, 08-594 118 32, lars.halvarsson@mwa.se

Våra utbildningsdagar  2018
Kursdatum och innehåll kan komma att ändras, påbyggnadskurser genomförs utefter förfrågan.