Support

Supportens tips

Här nedan kan du läsa några Tips från Supporten.
Tveka inte att kontakta oss vid frågor eller funderingar.

support@mwa.se / 08-594 118 40

• Använda PCD1.G2000 UI som Digital ingång

Om man vill använda universalingångarna på PCD1.G2000 som digitala ingångar och att UI-ingången skall vara en flagga istället för ett register  så kan man använda en Is greater then-FBox. Man drar in RIO-enhetens ingångssymbol till FBoxens övre ingång och på den undre ingången sätter man in ett värde på 500. Då får man följande funktion: är UI-ingången högre än 500 så skall FBoxens utgång gå hög. Är ingångsvärdet 500 eller lägre så är utgången från FBoxen låg. Man har med andra ord gjort om registret till en flagga.

• TLS/SSL-kryptering
​​​​​​​Om man har problem med att skicka ut mail från Saias PLC:erså bör man kontrollera så att mailserven inte är krypterad med TLS eller SSL. Saias PLC:er stödjer varken TLS eller SSL.
  • GSD-filer till Profibus DP-konfiguration för Saia PLC:er
Om man behöver GSD-filer för Profibus DP-konfiguration för Saia PLC:er så finns de att ladda ner på länken nedan.

https://www.sbc-support.com/uploads/tx_srcproducts/gsd_files.zip
  • Export av symbollistan till Excel fungerar inte
Efter en säkerhetsuppdatering från Windows så kan man inte längre exportera symbollistan som .xls format. Då får man bland annat följande fel:
ERROR  [HY000][Microsoft][Drivrutin för ODBC Excel] Reserverat fel (-5016). Det finns inget meddelande för felet.

Vi rekommenderar att man exporterar symbollistan i ett annat format och sedan gör om den exporterade filen till .xls. Man kan även testa att markera de symbolerna som man vill exportera i symbollistan, kopiera dem och därefter klistra in dem i ett öppet Excel-dokument.

• Analog ingång visar 5V trots att spänningen för insignalen är 0V
Om analoga ingångar visar 5V trots att spänningen på dem är 0V så kan det bero på att det är en analog ingång som har mätområdet -10V till +10V. Om ingången då har blivit inställd på Minimum Value = 0 och Maximum Value = 10000 i Device Configuratorn så kommer man kunna få det felet. För att ingången ska kunna fungera som önskat så måste Minimum Value ha ett negativt tal som motsvarar -10V, inte 0V.
  • Mediamappade symboler visas inte upp i symboleditorn
Om mediamappade symboler inte visas i Symboleditorn trots att man har aktiverat mediamappingen i Device Configuratorn så kan det bero på att symbolerna inte har något namn i Media Mappings fönstret i Device Configuratorn.