Support/Supportens tips.

Supportens tips

Här nedan kan du läsa några tips från Malthe Winje Automations tekniska support. Dessa har tidigare publicerats i vårt nyhetsbrev.

Om du saknar nyhetsbrevet så akn du anmäla ditt till det under Nyheter / Nyhetsmail anmälan.

Tveka inte att kontakta oss vid frågor eller funderingar.

support@mwa.se / 08-594 118 40

• Adressera i PG5 2.3
Bästa sättet för att adressera i PG5 2.3 är att använda funktionen Renumber Addresses... Man når den funktionen genom att markera de symboler som ska adresseras, högerklicka och välja Tools - Renumber Addresses... Sen kan man skriva in vilka symboler det gäller och vad de ska ha för basadress.

• Lämpliga inställningar i PG5 2.3
På länken nedan kan ni läsa om vilka inställningar som vi rekommenderar att man har i PG5 2.3.

Lämpliga inställningar

• Error efter konvertering från TEQ till HTML5 i Web8
Det är två problem som vi uppmärksammat när man konverterar ett projekt från TEQ till HTML5 i webben. Det ena är att man får en kompileringsvarning som visar på att webben inte kan hitta en angiven sida i ett View Jump. Ofta har namnet på sidan då försvunnit och ersatts av en massa oförklarliga tecken och felet kan se ut som nedan:

Warning: View not part of project (view id: a6eeedae-5b64-4dd9-8955-7631b21a1810) (Websidor)

Man behöver då välja Go To för att hitta felet och sedan åtgärda det genom att välja in rätt sida.

Det andra är felet är att den inställda sidan som ska visas vid fel har försvunnit, Error Message Window. Det man får göra då är att öppna projektinställningarna och Project/Runtime/Runtime Message och ställa in MsgBox för Error Message Window.

• ”Cannot find predefined channels” när man öppnar PG5 1.4 Online Settings
Om man får felet cannot find predefined channels när man öppnar PG5 1.4 Online Settings så kan det hjälpa att köra PG5 1.4 som admin.
  • Hjälpfilen i PG5 1.4 till Windows 10
Om man inte kan öppna PG5 1.4-hjälpen i Windows 10 så kan man lösa det genom att ladda ner den bifogade filen och följa de inkluderade instruktionerna.

Hjälpfiler
  • Saknar FBoxar för PCD1.G2x00 och PCD1.B5000
Om man saknar eller har kryss för vissa Eline-FBoxar så kan det bero på att man inte har uppdaterat Eline-biblioteket. Uppdatering av Eline-biblioteket gör man via Update managern.
  • “Your browser doesn't support HTML5”
Om man använder sig av HTML5 i webben och får ovanstående felmeddelande så kan det bero på att HTML5 Runtime inte är ibockat i webbeditorns projektinställningar för att ladda ned.

• Fönster i Fuplan har försvunnit för PG5 2.1 eller senare versioner
Om fönster försvinner i PG5 så beror kan de ha hamnat utanför skärmen. Det kan inträffa när PG5 kraschar. Då kan man återställa fönsterpositionerna. För att göra det så får man gå in under PG5 Project Manager/Tools/Reset Windows layouts och bockar i de fönster som har försvunnit.